Alfa Romeo Giulietta & MiTo Quadrifoglio Verde (štiriperesna deteljica) 2014

March 1, 2014 in Novi modeli by Avtoforum.net

Alfa je predstavila dve novi različici svojih modelov Giulietta in MiTo, nosita pa znamenito oznako Quadrifoglio Verde oziroma štiriperesno deteljico, ki označuje športno naravne Alfe.

Giulietta Quadrifoglio Verde je opremljena z 1,75-litrskim 4-cilindrskim bencinskim motorjem, ki proizvede 240 KM in 340 Nm navora (motor je enak kot v novi Alfi 4C). Deluje v kombinaciji s 6-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko, preko katerega se moč prenaša na sprednja kolesa (za razliko od 4C, ki ima pogon na zadnja kolesa). Od 0 do 100 km/h pospeši v 6,6 sekundah, končna hitrost pa je 240 km/h.

Opremljena je z Brembo zavornim sistemom, ki vključuje 4-batne zavorne čeljusti v rdeči barvi. Opremljena je tudi športnim podvozjem, športnim izpušnim sistemom, 17 ali 18-colskimi platišči in zatemnjenimi sprednjimi lučmi. V notranjosti najdemo športne sedeže, ki so preoblečeni v alkantaro, aluminijaste stopalke, nov športni volan in posebej za ta model izdelane tepihe.

Za tiste, ki jim vse to ne bo dovolj, bo Alfa Romeo ponujala dodaten Launch Edition paket, ki bo vključeval spremenjene odbijače in pragove, karbonske dodatke na zunanjosti, karbonske sedeže v notranjosti in 18-colska platišča kot standardna oprema.

MiTo Quadrifoglio Verde je opremljen z 1,4-litrskim MultiAir turbo bencinskim motorjem, ki proizvede 170 KM in 250 Nm navora in prav tako kot Giulietta deluje v kombinaciji s 6-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko. Od 0 do 100 km/h bo pospešil v 7.3 sekundah, najvišja hitrost pa bo 220 km/h.

Tako kot Giulietta Quadrifoglio Verde, je tudi novi MiTo Quadrifoglio Verde opremljen z Brembo zavornim sistemom, športnim izpušnim sistemom, športnimi sedeži in 17-colskimi platišči v enakem odtenku. Tudi v notranjosti je preobrazba približno enaka kot pri Giulietti.

Oba modela bosta premierno predstavljena javnosti na avtosalonu v Ženevi, ki se začne ta mesec.

Novico lahko komentirate na forumu:
http://avtoforum.net/forum/alfa-romeo-giulietta-mito-quadrifoglio-verde-t1298.html

Alfa-Romeo-Giulietta-MiTo-Quadrifoglio-Verde-1Alfa-Romeo-Giulietta-MiTo-Quadrifoglio-Verde-2

Alfa Romeo Giulietta & MiTo Quadrifoglio Verde (štiriperesna deteljica) 2014
Rate this post