Audi TT Ultra Quattro koncept 2013

April 25, 2013 in Novi modeli by Avtoforum.net

Audi je naznanil, da bo predstavil nov, ultra lahki koncept trenutne TT generacije.

Avto bazira na TT S Quattro modelu, poganja ga 2.0 litrski 4-cilindrski TFSI turbo motor s 310KM in 400Nm navora. Audijev cilj je bil zmanjšati težo kolikor se le da. To jim je tudi uspelo, saj je avto lažji za kar 300kg, kar pomeni, da bo težak le 1111kg. Teža na moč razmerje je 3.6kg/KM. Od 0 do 100km/h pospeši v 4.2 sekundah, kar je 1.3 sekunde hitreje. Najvišja hitrost pa je 280km/h.

V primerjavi s standardnim modelom je glavno ogrodje 43kg lažje, kar skupaj z ostalimi odstranljivimi deli ogrodja nanese 100kg. Za zadnji del, B stebričke, streho in sredinski tunel je bil uporabljen karbon. Za tla pa je bil uporabljen magnezij.

V notranjosti najdemo Audijeve R8 GT sedeže, ki so tudi poskrbeli za zmanjšanje teže in sicer za 22kg.

Čeprav je bila ideja zmanjšati težo kolikor se da, je avto vseeno ohranil nekatero opremo, kot so električna stekla, klima, elektro-mehanska ročna zavora. Namesto standardnih zunanjih ogledal pa avto uporablja kamere.

Težo so prihranili tudi s keramičnimi zavornimi koluti v kombinaciji z aluminijastimi zavornimi čeljustmi, izpuhom iz titana in 20kg lažjimi platišči.

Avto naj bi bil predstavljen na avtosalonu Vrbsko Jezero (Wörthersee) v Avstriji.

Ti je všeč? Bi ga imel? Novico lahko komentiraš na forumu – http://avtoforum.net/forum/audi-tt-ultra-quattro-koncept-2013-t451.html

Vir: www.carmagazine.co.uk, www.motorauthority.com, www.worldcarfans.com, www.autoevolution.com

audi-tt-ultra-quattro-concept-1 audi-tt-ultra-quattro-concept-2 audi-tt-ultra-quattro-concept-3

 

Audi TT Ultra Quattro koncept 2013
Rate this post