Ferrari F150 Geneva Motor Show predogled

February 24, 2013 in Novi modeli by Avtoforum.net

V nekaj tednih bo na Geneva Motor Show-u (Ženevski Avtosalon) predstavljen naslednik Ferrari Enza. Njegovo neuradno ime pri Ferrari-ju je F150, ampak avto je veliko več kot le njegovo kodno ime.

Tako kot njegov predhodnik Enzo, bo tudi F150 imel izjemen pogonski sklop, ki vključuje HY-KERS hibridni sistem iz znamkinega F1 oddelka. Imel bo V12 motor z okoli 900KM. Pospeški od 0 do 100km/h naj bi bili okoli 2,5 sekunde in 0-200km/h okoli 8,5 sekunde.

Zahvaljujoč hibridni tehnologiji in zelo lahki karbonski karoseriji bo Ferrari-ju uspelo znižati CO2 emisije za kar 40%.

Pričakujemo avto, ki bo po obliki karoserije spominjal na stari model, vendar bo še bolj aerodinamično oblikovan. Cena naj bi bila okoli milijon evrov. Ta cena naj bi zagotavljala, da bo avto prevozil Nurburgring v manj kot sedmih minutah, kar ni uspelo še nobenemu serijskemu avtomobilu.

Kupci avtomobila bodo dobili avto narejen po meri njim, saj je sedež v fiksni poziciji, prilagodljive po meri bodo samo stopalke ter volan. Največ kontrol naj bi bilo nameščenih na volanu, podobno kot naj bi bilo v dirkaških avtih. Kot celota naj bi bil avto kar se le da izkušnja vožnje F1 avtomobila, tudi sodeč po slikah, ki jih je do sedaj ponudil Ferrari.

Novico lahko komentiraš na forumu – http://avtoforum.net/forum/ferrari-f150-geneva-motor-show-predogled-t456.html

Vir: www.autoguide.com, www.gtspirit.com

Ferrari F150 spredaj Ferrari F150 zadaj

Ferrari F150 Geneva Motor Show predogled
Rate this post