Dobrodošli na Avtoforum.net. Kliknite tukaj za registracijo.
Registracija je brezplačna in vam vzame le minutko časa, omogoča pa vam uporabo vseh funkcij foruma.

2008 Audi A5 3.0TDI S-tronic Quattro

Forum, kjer lahko predstavite vaš avto ter morebitna dela na njemu.
Še moja malenkost... Torej Audi A5 3.0TDI S-tronic Quattro 8T, najprej nekaj od serijske opreme; komplet zunanji in notranji S-Line, notranjost kobinacija alcantara, črno delno usnje in brushed aluminium dodatki, in nekaj nepogostega; Bang&Oluffsen surround z 14 zvočniki, skratka vse kar je bilo takrat na voljo, razen paddlerjev na volanu (kdo je naročil avto brez tega, ne vem.) Original barva Quartz Gray Metallic.
Prve predelave so bile na motorju in izpuhu, in sicer se je začelo z odstranitvijo DPF filtra in katalizatorja, namesto teh je do prvega kolena speljana 3 colska pocinkana cev, sledi ji komplet izpušni sistem Milltek Sport. Blinderal sem še EGR ventil, nato se je začelo mapiranje pri 69 Perfromance, kjer smo prišli iz originalnih 240hp/500nm na 310hp in 625nm pri 4200 obratih.
Kasneje sem dal komplet avto v folijo znanega proizvajalca Avery Dennison, barve Bahama Blue Pearl. Zatemnjena so tudi zadnja stekla na 5% prosojnosti. Sočasno sem zamenjal še sprednjo masko in pokrove meglenk od RS5, zadnji difuzer od S5 (hotel sem obdržat 4 rore ker so sexy), in pa zmontiral duck lip zadaj, vse kupljeno pri XenonzUK.
Podvozje: Ne vem kje bi začel.., amortizerji so original stršani, vzmeti so H&R z 35mm dropom, distančniki H&R s centrirnimi pušami spredaj 25mm in zadaj 35mm, diski EBC narezani, črni zink (po 2 letih zink še vedno drži), ploščice EBC Yellow Stuff 1000°C. Caster/camber roke od RS5 (fiksne -0,5°), spredaj nove roke, axeschenkli in vse kar spada zraven, vključno s sprednjim mostom. Spredaj in zadaj povsod powerflexi kjer je bilo le možno jih vgradit. Spodaj je pleh zaščiten in sčiščen tako da se lahko je z njega. Za konec še feltne replika vossen replika 10,5 x 19" ET35.

Kar se tiče vzdrževanja se olje in filtri menjajo na 8.000km, podvozje/notranjost/zunanjost se čisti in neguje vsako soboto na dvigalu. Kakšnih večjih težav v 3 letih ni bilo, razen klasik kot so lopute za zrak, in mase messerji ter podobno. Slik je še in še na instagramu zxdenisx, in frišne vedno na Snapchatu modri_dirkac.

Še demonstracija zvoka:Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

4 uporabnikom je to všeč.
zxdenisx
 
Prispevkov: 2
Všečkov: +6
Pridružen: Feb, 2017

:cool avto in quattro si že konkretno sprobal?
l.p.

1 uporabniku je to všeč.
jaqckoo
 
Prispevkov: 405
Všečkov: +718
Pridružen: Sep, 2013
Kraj: posavje
Avto: honda cr v

avto in quattro si že konkretno sprobal?


Sem, prvo leto ko sem ga imel, zdaj ga je malo škoda za po snegu "prešat" :)

2 uporabnikoma je to všeč.
zxdenisx
 
Prispevkov: 2
Všečkov: +6
Pridružen: Feb, 2017

Zivjo. Zanimivo zgleda :-). Meni osebno polna kapa tunanja vizualno mislim. Zanimiva barva tudi.

1 uporabniku je to všeč.
blisk
 
Prispevkov: 250
Všečkov: +320
Pridružen: Avg, 2015
Avto: 50+ HP Cupra

viden danes v komendi oz. na cesti proti Komendi od Vodic. Dobro zgleda ;)

1 uporabniku je to všeč.
blisk
 
Prispevkov: 250
Všečkov: +320
Pridružen: Avg, 2015
Avto: 50+ HP Cupra


Vrni se na Predstavi svoj avto