saj ne vem, če objavljam v pravi sklop, pa vseeno.
Nekaj mesecev nazaj sem zaslišal ropotanje nekje okoli sprednjega desnega kolesa. Peljal sem se po precej strmem prelazu navzdol, najprej slab kilometer ni bilo nič, nato pa se je zaslišal zvok, ki ga zdaj sicer težko opišem (še najbolj podobno je zvoku kakšnega plastičnega klopotca

Ker sem mislil, da se je med vožnjo mogoče kaj zataknilo ob os/kolo in potem padlo ven, ko sem se ustavil, se glede tega nisem več obremenjeval, danes pa se mi je ponovno zgodilo isto (spet prelaz, vmes se nisem peljal čez nobenega). Ropotanje je hitrejše, če se peljem hitreje, vidim, da ga ne povzročijo zavore, niti ga ne spodbudijo zavoji ... opazil sem tudi, da postane glasnejše in bolj intenzivno dlje kot se vozim. Ekranček mi ne pokaže nobene okvare, nobenega smradu ni, niti nikakršne spremembe v vodljivosti, zaviranju ...
O avtih ne vem dovolj, da bi sam ugotovil v čem je težava, tako ali tako ga mislim peljat na servis, vseeno pa bi bil vesel kakšne ideje, toliko da vem na kaj lahko računam (in kaj mi bodo mogoče na servisu računali

Aja, je pa to Saab 9-3, 1.9 tid, 2008, avtomatik, ki bi moral na optiko, ker volan sili malo v levo (ampak se komaj vidi) če karkoli pove.
Hvala za odgovor(e)!