Dobrodošli na Avtoforum.net. Kliknite tukaj za registracijo.
Registracija je brezplačna in vam vzame le minutko časa, omogoča pa vam uporabo vseh funkcij foruma.

Lancia Phedra letnik 2004, 2.2 JTD - avto ne vžge

Forum, namenjen temam o elektroniki in diagnostiki.
Pozdravljeni !

Da se malo predstavim ker sem nov uporabnik tega foruma. Moje ime je Peter, po poklicu sem avtoservisni tehnik, prihajam iz okolice Rogaške Slatine. Imam sledeč problem in upam da bi mi lahko kdo pomagal. Situacija je naslednja: V popravilu je Lancia Phedra 2.2 JTD letnik 2004, koda motorja 4HW. Pred časom se je na avtu odklopil antipolution system in ESP ( ECU ) so sprogramirali pravilno. Čez čas je v avto vdrla voda in tedaj so se začele težave. Utripala je lučka za airbage, občasno se je še prikazala na potovalnem računalniku obvestilo o immobilizerju. Naenkrat so se lepega dneva sprožili airbagi od tedaj naprej pa je situacija postajala zmeraj slabša do lani novembra ko je avto v temi in ne prižge več. Nabavili smo drug ECU saj smo mislili da je tastari zanič, vendar brez uspeha. Preveril sem vse varovalke in releje in vsi so OK. Avto sem priklopil na diagnostiko slednja mi pokaže par napak in sicer: ECU cannot connect to saved memory in pa Relay plate short circuit to the earth. Na novo sem napeljal kable za plus in minus za akumulator pa še vedno nič... nato je sledilo po parih mesecih premora nadaljno raziskovanje okvare ki je privedlo do tega da se mi na potovalnem dispayu pokaže besedilo da je avto v Economy Mode zadeva gori 5 sekund nato potovalni računalnik ugasne. Zanima me če veste za kakšno rešitev kaj naj storim še ?

Na vaš forum sem se obrnil zato saj vem da so imeli Pegueoti 807 iste zadeve kot Lancie...
peter1995
 
Prispevkov: 2
Všečkov: +0
Pridružen: Mar, 2017

uni polution fileter katerega ste sprogramirali je bila koda verjetno shranjena v prejšnjem ecuju. poglej če je to vzrok. je imel kolega podoben problem na citroenu. če to ni, pol je lahko kakšen rele ki dela probleme. to je praktično isto kot varovalka.
BlueBarry
Banned
 
Prispevkov: 273
Všečkov: +117
Pridružen: Feb, 2017

Problem je v tem....da sem preveril vse releje in vse varovalke kar jih v avtu obstaja, za depolution filter se je zadeva prenesla na nov računalnik, to so delali na chip tuningu.
peter1995
 
Prispevkov: 2
Všečkov: +0
Pridružen: Mar, 2017

Vprašaj tukaj: www.citroenar.com

mislim, da boš hitreje dobil pravi odgovor :ok
Zeko124
Uporabniški avatar
 
Prispevkov: 2366
Všečkov: +5315
Pridružen: Apr, 2013
Kraj: Vsepovsod
Avto: Cimos Ami8 Berline


Vrni se na Elektronika in diagnostika