Dobrodošli na Avtoforum.net. Kliknite tukaj za registracijo.
Registracija je brezplačna in vam vzame le minutko časa, omogoča pa vam uporabo vseh funkcij foruma.

LED žarnice (žarometi) homologacija?

Forum, namenjen temam o vizuelnih predelavah in nadgradnjah avtov.
ne LED žarnice se segrejejo veliko majn kot pa klasične žarnice(enako kot žarnica ki jo imaš v domu led se segreje manj zato je tudi bolj varčna)

Ima pa zraven hladilni ventilator ki še dodatno ohladi žarnico in sam čip,nekatere led žarnice imajo tudi nekakšen železni dodatek na katerega se prenese toplota

2 uporabnikoma je to všeč.
aljazyzek
 
Prispevkov: 10
Všečkov: +8
Pridružen: Jun, 2016

so te žarnice plug & play ali se mora še kaj predelovati?
BlueBarry
Banned
 
Prispevkov: 273
Všečkov: +117
Pridružen: Feb, 2017

zdaj sem porabil nekaj ur da si dam dušo na mesto katere ledice so ok in katere ne. je en lep video na YT ki tip razlaga 1 uro kakšna mora bit dobra led žarnica. po nekem zaključku bi morala bit podobna nečemu takemu -> http://www.ebay.com/itm/NEU-2x-H7-AUTO- ... SwHoFXuG4E

torej čim manj diod, saj več kot jih je slabše so kvalitete. brez ventilatorja, ker porabi preveč prostora pa tudi so slabe kvalitete in je možnost da crknejo. ledice morajo bit na obeh straneh, ne samo na eni žarnice. ti kovinski trakci so malo čudni če ne celo smešni, a ravno ti hladijo ledico. po testih so precej učinkoviti. svetilnost pa ipak čim večja, torej enih 10k luminov
BlueBarry
Banned
 
Prispevkov: 273
Všečkov: +117
Pridružen: Feb, 2017

Točno take ima kolega v passatu. Če bom kupoval led sprednje žarnice bom tud js te vzel.
Nos
Uporabniški avatar
 
Prispevkov: 6898
Všečkov: +11749
Pridružen: Mar, 2013
Kraj: jenrejtneŠ
Avto: Saab TTiD Hirsch

A ni tole že mal preveč svetlo? Normalne halogenke oddajajo med 1000 in 1800 lumnov, xenon oddaja nekje 3000 lumnov, tole nj bi imelo pa 13000 lumnov? Mi diši po receptu da se slepi vse pred sabo, problemi s policaji in na tehničnem. Je pa tut huda cena za da se samo proba.
DePalmo
Uporabniški avatar
 
Prispevkov: 2310
Všečkov: +4712
Pridružen: Jul, 2013
Kraj: Okolica Grosuplja
Avto: Peugeot 406 Coupe

ledice svetijo nekao drugače kot ostale žarnice. naj bi no. težko pa dobiš pod 4k lumnov. te ki sem pripopal so trenutno top kar se da dobiti. je pa cena kar zasoljena in za moje pojme niso še za kupit. je pa dober dizajn, zato sem jih pripopal. podobne takim dobiš za okoli 50€, kar je čisto ok zato bom v kratkem šel v nakup. če kdo rabi, naj javi :)
BlueBarry
Banned
 
Prispevkov: 273
Všečkov: +117
Pridružen: Feb, 2017

Ko boš šel v nakup, raje poročaj (s slikami, seveda :)) kako se obnesejo in kako si zadovoljen. Seveda v vseh vremenskih pogojih, predvsem v deževnih nočeh.

Moram priznat da me mikajo, ampak nisem prepričan če je LED tehnologija zadosti napredovala da se to uporablja kot glavne žarnice v avtu.
DePalmo
Uporabniški avatar
 
Prispevkov: 2310
Všečkov: +4712
Pridružen: Jul, 2013
Kraj: Okolica Grosuplja
Avto: Peugeot 406 Coupe

mislim da karkoli bo boljše, kot to kar imam zdaj. na momente mi deluje kot da so sveče namesto žarnic. mislim da so led svetila kr napredovala v vseh pogledih. manjša verjetnost da crknejo, manjša poraba energije, boljša svetilnost,... sam ima tudi v kabini ledice in avto izgleda 10 let mlajši.
BlueBarry
Banned
 
Prispevkov: 273
Všečkov: +117
Pridružen: Feb, 2017

Prejšnja

Vrni se na Vizualne predelave (styling)