AssKicker napisal/-a:Zamenjaj avto, tako bo najbolje. Z čipanjem atmosferca neboš veliko pridobil, pri predelavi izpuha pa tudi neboš pridobil 20 konjev.
Atmosferci (s 4 cilindri) so itak vsi isti shit. Sam sem se s Cliom 197 tudi nategnil, ko sem pred nakupom mislil kako mora to it 200KM. Res da ima realno samo 185KM, ampak tudi taka konjenica bi morala dat več od sebe. Enako mislijo vsi, ki jim omenim, koliko moči ima moj avto, obenem pa jamram da ni nič posebnega, ostali s 100KM avti mi pa ne verjamejo.
Realnost je taka, da vse kar mi pri 1.6 105KM ni bilo všeč, mi ni enako pri tem. Vse kar je razlika je to, da je malo hitrejši, ampak z užitkom, ki ga da, sta pa tam tam.
Enako je avto precej občutljiv na relief, meni res ni jasno, ampak na nekaterih mestih se avto res ne premakne, pa ni klanca niti 1%. Enaka mesta, 50, 60, 105, 185KM, nima veze, avto se ne premakne.
Prej sem imel turbaka 1.4 135, to pa je razlika, ta vleče ne glede na relief. Seveda primerno konjem, ampak tam kjer atmosferec ne da nič od sebe, tukaj turbina zagrabi za delo.
V prvi potegne, mogoče tud mal druga, potem se pa neha, ampak enako bi lahko rekel za 1.6.
Tam kjer pa s tem Cliom lahko kakšnega več prehitim, bi bilo pa itak bolje da ne bi.
http://www.autonet.hr/renault-clio-f1-team-r27Aktualna "predstava" pokazala je učinak nekih 136 KS, a to je doista daleko ispod očekivanog. Stoga su očekivana atraktivna ubrzanja izostala, u podatak o 6,9 s do 100 km/h iskreno sumnjamo i sve zajedno predstavlja jedno ne odveć malo - razočaranje.
Tudi sam sem že na prvi vožnji po nakupu ugotovil, da vsaj po občutku avto ne da ven več kot 140KM.
Tudi ko sem šel na dyno, sem probal ugibat da ima 145KM, potem pa veliko presenečenje, ko je pokazalo 185KM.
Pač zelo malo navora, 190Nm, in napram turbakom zelo malo moči do 5k rpm, in ni čudno da nimaš pravega občutka koliko ima avto resnično moči.
Tudi ko stisneš od 5 do 7,5k v 1. ali 2., saj poskoči, ampak v takem primeru poskoči tudi navaden 1.6.
Od 6,9s do 100 pa itak ni nič, če prideš na 7,5s po števcu, si že zmagal, realno ima vsaj 8s.
Prejšnji Mito enako, uradno 8,2s, realno 9,5s.
Tkole, če prestavljaš še v prvo, recimo da avto da neki od sebe, ampak tut tole na videu ne zgleda da je ta avto vreden nakupa:
https://www.youtube.com/watch?v=ZpFd9nsRAR8Pa še nekaj je, pri teh atmosfercih, višje greš z močjo, tolk višja je tud poraba, 60KM 7-7,5l, 105KM 8,5-9l, 185KM 12-12,5l.
Tako da moje mnenje, pod 220KM nimaš kaj gledat, če hočeš da avto potegne kot se zagre. Pa obenem mora imet avto vsaj 300Nm.
En kompromis pa recimo da so še 1.4/1.6T okol 155KM.
Sam čakam in šparam za novo Fiesto ST (upam da bo imela vsaj 200KM) ali Yarisa 210KM, ti pa predeluj Clio Storio, če imaš to veselje.
Vem pa kako je to, če nimaš za kaj boljšega, tudi sam sem pred 8 leti spraševal za čipanje Punta 1.2 60, in že punca na drugi strani liniji reče, da 70KM ne bo nič bolje.