Jaguar Project 7 koncept

July 11, 2013 in Novi modeli by Avtoforum.net

Jaguar je predstavil Project 7 koncept, ki ga bo v kratkem predstavil na avtosalonu Goodwod oziroma »Goodwood festival of speed 2013«.

Project 7 je koncept, ki bazira na F-type modelu, vključuje pa tudi nekatere lastnosti modela D-type. Gre za enosedežnega kabrioleta, ime pa je dobil po Jaguarjevih sedmih zmagah na dirki Le Mans. In to je tudi njegov glavni namen, da obeleži vse te zmage. Model ima drugačen sprednji odbijač, razširjeno sprednjo masko in veliko karbonskih dodatkov. Na njemu je moč opaziti tudi kar nekaj retro dirkaških dodatkov. Avto ima tudi 20-colska platišča črne barve, ki so obuta v Pirelli P Zero pnevmatike. Sprednje vetrobransko steklo je bilo skrajšano. Avto pa je tudi za 10mm nižji. Za voznikovo glavo najdemo »D-type« kupolo, ki se lepo sklada z F-type zadkom in lučmi.

Moč prihaja iz 5,0-litrskega V8 motorja, ki proizvede 550 KM in 680 Nm navora. Povezan je z 8-stopenjskim »quickshift« menjalnikom. Project 7 rabi od 0 do 100 km/h samo 4,2 sekunde, najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 300 km/h.

Mehanika?
Project 7 ima izpuh prevlečen v keramično maso, ki izboljša zvok. Vzmetenje je seveda striktno športno, zadnji diferencial pa ima elektronsko zaporo.

V notranjosti najdemo karbonski sedež s štiri-točkovnim pasom. Namesto sovoznikovega sedeža pa je tam držalo za čelado. Kabina je v usnju, šivi so diamantnih oblik. Seveda je potrebno omeniti tudi, da je tudi v kabini kar nekaj karbonskih dodatkov.

Kakšno je vaše mnenje o avtu? Kaj pravite, je škoda, ker bodo naredili samo enega?
Novico lahko komentirate na forumu: http://avtoforum.net/forum/jaguar-project-7-koncept-t642.html

Slike: www.zercustoms.com

Jaguar-Project-7-1 Jaguar-Project-7-2 Jaguar-Project-7-3 Jaguar-Project-7-4 Jaguar-Project-7-5 Jaguar-Project-7-6 Jaguar-Project-7-7 Jaguar-Project-7-8 Jaguar-Project-7-9 Jaguar-Project-7-10 Jaguar-Project-7-11

Jaguar Project 7 koncept
Rate this post