Mercedes SLS AMG se poslavlja z AMG Final Edition verzijo

November 18, 2013 in Novi modeli by Avtoforum.net

V letu 2015 bo Mercedes ukinil proizvodnjo modela SLS AMG (nadomestil ga bo GT AMG), pri Mercedesu pa so se odločili, da avto iz proizvodnje umaknejo tako, kot se za tak avto to spodobi; z zadnjo serijo modela SLS AMG – Final Edition.

Novi SLS AMG Final Edition se od drugih SLS modelov razlikuje po aerodinamičnih dodatkih, kateri so vzeti iz SLS Black Series verzije. Tudi platišča so zelo podobna tistim, ki jih najdemo na Black Series verziji. Final Edition je opremljen s karbonskim podaljškom sprednjega odbijača, karbonskim pokrovom motorja ter fiksnim karbonskim spojlerjem na prtljažniku. Pod pokrovom je še vedno enak, 6.2-litrski V8 motor, ki proizvede 585 KM. Moč je preko 7-stopenjskega menjalnika z dvojno sklopko poslana na zadnja kolesa, od 0-100 km/h pa avto pospeši v 3,7 sekundah. Moč in pospeški torej ostajajo nespremenjeni.

Poleg omenjenih dodatkov na zunanjosti ima avto tudi v notranjosti na izbiro nekaj novih luksuznih dodatkov, med katere spadajo tudi novi karbonski dodatki.

SLS AMG Final Edition bo na voljo kot coupe in kot roadster. Izdelanih bo le 350 primerkov, dostavljeni pa bodo kupcem, ki jih bodo naročili vnaprej.

Cena v primerjavi z navadnim SLS AMG-jem naj bi bila za okoli 20.000€ večja. Točne cene še niso bile oznanjene. V prodajo bo šel v letu 2014.

Novico lahko komentirate na forumu:
http://avtoforum.net/forum/mercedes-sls-amg-se-poslavlja-z-amg-final-edition-verzijo-t1000.html

Mercedes-SLS-AMG-Final-Edition-3Mercedes-SLS-AMG-Final-Edition-4Mercedes-SLS-AMG-Final-Edition-2Mercedes-SLS-AMG-Final-Edition-1

Mercedes SLS AMG se poslavlja z AMG Final Edition verzijo
Rate this post