Mini podal prve informacije o 2014 modelu

October 1, 2013 in Novi modeli by Avtoforum.net

Mini je podal prve informacije o novemu 2014 modelu, ki naj bi bil dokončno predstavljen javnosti enkrat v drugi polovici novembra 2013.

3. generacija Minija bo imela popolnoma novo paleto 3 in 4-cilindrskih motorjev. 3-cilindrski 1,5-litrski bencinski motor bo proizvedel 136 KM. 4-cilindrski 2,0-litrski motor pa bo proizvedel 189 KM. Na voljo bo tudi 3-cilindrski 1,5-litrski dizelski motor, ki bo proizvedel 114 KM. V primerjavi s prejšnjim dizelskim motorjem, bo novi motor imel za 7% manjšo porabo goriva. Pri Miniju pravijo, da bodo kasneje prišle še druge bencinske verzije, med drugim seveda tudi močnejša verzija, ki bo poganjala S in JCW modela. Noben motor ne bo več atmosferski, ampak bodo, tako kot vsi novi modeli pri BMW-ju, imeli turbo pomagalo.

Novi Mini bo lažji od poslavljajočega se modela, tako da se bodo »performansi« brez problema kosali s starejšimi modeli. Manjša teža bo mogoča zahvaljujoč novim in močnejšim zlitinam. Novi Mini bo opremljen tudi s sistemom za zaščito pešcev, električnim servo sistemom, elektronsko nastavljivim podvozjem in lažjimi ter izboljšanimi zavorami.

Če vas zanima, kako bo novi Mini izgledal, si lahko preberete novico o Mini Vision konceptu (klik: http://avtoforum.net/mini-vision-koncept-2013), ki nakazuje na to, kaj od novega Minija pričakovati.

Novico lahko komentirate na forumu:
http://avtoforum.net/forum/mini-podal-prve-informacije-o-2014-modelu-t843.html

Slike prikazujejo Mini Vision koncept.

Mini-Vision-koncept-2Mini-Vision-koncept-3Mini-Vision-koncept-6Mini-Vision-koncept-5Mini-Vision-koncept-8Mini-Vision-koncept-9

Mini podal prve informacije o 2014 modelu
Rate this post