Nissan BladeGlider 2013 koncept

November 8, 2013 in Novi modeli by Avtoforum.net

Nissan je predstavil njihov novi BladeGlider koncept. Za inspiracijo je služil njihov dirkalnik po imenu Zeod. Gre za električno vozilo. Električni motor poganja zadnja kolesa, za shrambo energije pa skrbijo li-ion baterije. Nissan za enkrat še ni podal nobenih informacij o moči.

Posebnost avta je ozek razmak med sprednjimi kolesi (Zeod uporablja samo eno sprednje kolo), ki znaša le 100 cm. Zahvaljujoč temu naj bi bil avto po Nissanovih besedah zelo agilen. Ker je avto spredaj tako ozek, je prostora v kabini le za 3 potnike – enega spredaj in dva zadaj. Porazdelitev teže je 30% spredaj, 70% zadaj. Narejen pa je iz plastike, ki je ojačena s karbonskimi vlakni.

Čeprav je avto za enkrat le koncept in bo to tudi ostal, naj bi Nissan iz tega koncepta dokončno razvil verzijo, ki bo šla v proizvodnjo. Avto bo dokončno predstavljen na avtosalonu v Tokiu.

Novico lahko komentirate na forumu:
http://avtoforum.net/forum/nissan-bladeglider-2013-koncept-t968.html

nissan-bladeglider-1nissan-bladeglider-2nissan-bladeglider-3nissan-bladeglider-4nissan-bladeglider-5nissan-bladeglider-6nissan-bladeglider-7nissan-bladeglider-8nissan-bladeglider-9nissan-bladeglider-10

Nissan BladeGlider 2013 koncept
Rate this post