Nova Honda Civic Tourer 2014

August 13, 2013 in Novi modeli by Avtoforum.net

Honda je že pred uradno javno predstavitvijo, ki bo septembra na avtosalonu v Frankfurtu, predstavila novo Hondo Civic Tourer. Gre torej za karavan verzijo Honde Civic.

Novi Civic Tourer ima 624 litrov prostora v prtljažniku, če pa sedeže še zložimo, dobimo 1668 litrov prostora. To je 290 litrov prostora več, kot pri »hatchback« verziji. Kabina je sicer z izjemo prtljažnika identična »hatchback« verziji. Omeniti je potrebno tudi, da je bil Tourer opremljen z »magičnimi« zadnjimi sedeži (Magic seats), kateri se lahko zložijo v eni sami potezi in zloženi ustvarijo popolnoma ravno dno. Omogočajo tudi lažjo namestitev koles in ostalih predmetov.

Novi Civic Tourer je zadaj opremljen s posebnim podvozjem, ki se imenuje »Adaptive Damper System« (ADS). To pomeni, da se zadnji del podvozja lahko nastavlja glede na obremenitev, ki jo naložimo v prtljažnik. Spredaj ima avto še vedno navadno podvozje. Zadaj pa ima 3-stopenjsko nastavljivo podvozje. Vozniki bodo lahko izbirali med udobno, normalno in dinamično nastavitvijo – odvisno kako hitro bodo imeli namen voziti in koliko bodo imeli naloženo v prtljažniku.

Pod pokrovom lahko najdemo 1,6-litrski i-DTEC dizelski motor s 120 KM in 300 Nm navora ali pa 1,8-litrski bencinski i-VTEC motor, ki proizvede 142 KM in 174 Nm navora.

Cena zaenkrat še ni znana, več se bo vedelo po uradni javni predstavitvi.

Vaše mnenje o avtu? Komentirajte novico na forumu:
http://avtoforum.net/forum/nova-honda-civic-tourer-2014-t706.html

Slike: www.caradvice.com.au

Honda-Civic-Tourer-1Honda-Civic-Tourer-3Honda-Civic-Tourer-4Honda-Civic-Tourer-6Honda-Civic-Tourer-8Honda-Civic-Tourer-9Honda-Civic-Tourer-10

Nova Honda Civic Tourer 2014
Rate this post