Novi Fiat Panda Cross 2014

February 25, 2014 in Novi modeli by Avtoforum.net

Fiat je predstavil »off-road« različico modela Panda, ki bo šel v prodajo pozno poleti v letu 2014, premierno pa bo predstavljen na avtosalonu v Ženevi, ki se začne naslednji mesec.

Tako kot 4×4 model, je tudi Cross model opremljen s 4×4 pogonom. 4-kolesni pogon se še vedno preko elektronske zapore diferenciala porazdeli tako, kot je to potrebno, vendar lahko v Cross modelu voznik vklopi stalen 4-kolesni pogon, ki lahko ostane vklopljen do hitrosti 50 km/h. Poleg tega ima Cross model tudi zavorni sistem, ki blokira kolo, ki ima slabši oprijem in razdeli moč na kolesa, ki imajo boljši oprijem. Avto je opremljen tudi s sistemom, ki skrbi za spust avta po spolzki strmini navzdol. Sistem avtomatično blokira kolo, ki »prehiteva« drugo kolo, tako da se avto enakomerno in ravno spušča po strmini navzdol.

Tudi kar se zunanjosti tiče, je Cross model veliko bolje pripravljen za off-road dogodivščine. Spredaj ima novi odbijač, ki ima zaščito pred udarci, avto ima tudi črne obrobe okoli blatnikov ter spremenjen zadnji odbijač, ki ima prav tako zaščito pred udarci. Nova so tudi platišča, ki so 15-colska.

Tistim, ki se radi vozijo po »off-road« poteh, se torej obeta zanimiv model.

Mnenja? Novico lahko komentirate na forumu:
http://avtoforum.net/forum/novi-fiat-panda-cross-2014-t1276.html

fiat-panda-cross-2014-1 fiat-panda-cross-2014-2

Novi Fiat Panda Cross 2014
Rate this post