Pagani Zonda Revolucion – zverina s 790KM

June 4, 2013 in Novi modeli by Avtoforum.net

Predstavljamo vam Pagani Zonda Revolucion, zverino s 790KM. Avto naj bi stal čez 2 milijona evrov.
Za ta denar dobite ultimativno Zondo, ki naj bi brez problema podrla dosedanji hitrostni rekord na Nurburgringu, ki znaša 6 minut in 47 sekund, postavila pa ga je Zonda R. In kar je najboljše, avto še vedno lahko legalno vozite po cesti.

Pagani Zonda Revolucion ima sredinsko nameščeni 6,0-litrski V12 atmosferski motor, ki razvije 790KM, kar je 50KM več kot Pagani Zonda R. Vsa moč je poslana na zadnja kolesa, katera so opremljena s Pirellijevimi dirkaškimi gumami. Menjalnik je enak prejšnjemu. Gre za 6-stopenjski sekvenčni menjalnik, ki prestavi v 20ms.

Avto je sestavljen iz karbonskih vlaken in tehta le 1070kg. To je sicer enaka teža kot pri Zondi R, vendar ima Revolucion več moči in navora pa tudi boljšo aerodinamiko.

Boljšo aerodinamiko? Ja, znanje o aerodinamiki naj bi bilo preneseno iz F1, med drugim pa ima avto tudi zavore iz F1. Šlo naj bi za novo generacijo karbonskih keramičnih zavor, ki naj bi bile tudi za 15% lažje od prejšnjih na Zondi R. Zavore so tudi močnejše in imajo nižjo delovno temperaturo, kar pomeni, da naj se ne bi pregrevale.

Če nadaljujemo temo o aerodinamiki: avto je opremljen z DRS (Drag Reduction System) sistemom, ki je avtomatsko aktiviran pri višjih hitrostih ali pa ga voznik ročno aktivira.

Če vsemu skupaj prištejemo še prenovljeni ABS in 12-stopenjski Boschov sistem za izboljšano trakcijo, dobimo res ultimativno Zondo, ki bi morala rekord na Nurburgringu podreti brez problema.

Vam je všeč? Novico lahko komentirate na forumu: http://avtoforum.net/forum/pagani-zonda-revolucion-zverina-s-790km-t568.html

Slike: www.motorauthority.com

pagani-zonda-revolucion-1 pagani-zonda-revolucion-2 pagani-zonda-revolucion-3 pagani-zonda-revolucion-4 pagani-zonda-revolucion-5 pagani-zonda-revolucion-6

 

Pagani Zonda Revolucion – zverina s 790KM
Rate this post