Se bo Alfa Romeo vrnila h koreninam? – Da!

May 7, 2014 in Avtomobilizem by Avtoforum.net

Pri italijanski znamki Alfa Romeo so potrdili to, kar smo napovedali že slabo leto nazaj v tej novici: http://avtoforum.net/se-bo-alfa-romeo-vrnila-h-koreninam

Citiramo iz prejšnje novice:
Viri poročajo, da naj bi Alfa Romeo opustila modela Mito in Giulietta in se osredotočila na limuzine z zadnjim pogonom in pogonom na vsa 4 kolesa.

Avtomobilistični navdušenci bodo ob tej novici verjetno navdušeni, saj je bila Alfa Romeo že v preteklosti znana po športnih limuzinah z zadnjim pogonom in ima iz tega časa bogato zgodovino znanih in priljubljenih modelov.

Alfa naj bi skupaj z Maseratijem delala na novi platformi, katere rezultat bosta dve novi limuzini in dva nova SUV-ja. Ena od limuzin (Giulia) naj bi konkurirala BMW-jevi seriji 3 in naj bi šla v prodajo leta 2015, druga limuzina (Alfetta) pa naj bi konkurirala BMW-jevi seriji 5 in Mercedesovemu E-razredu in bo šla v prodajo leto kasneje. Alfetta naj bi bila sicer manjša kot trenutna AR 166.

Pričakujemo lahko tudi vstopni SUV, ki bo konkuriral BMW X1 in malce večji SUV, ki bo konkuriral BMW X3 in Audi Q5. Prvi naj bi šel v prodajo leta 2017, drugi pa leto kasneje.

Nova platforma naj bi imela manjšo težo, daljšo medosno razdaljo in izboljšano dinamiko. Ohranjala bo Alfin dizajn. S tem planom bo Alfa lahko konkurirala Audiju, Mercedesu in BMW-ju.

Nova Alfa Romeo 4C bo seveda ostala enaka, saj že ustreza novim »standardom«.

Vprašanje na odgovor je torej znan. Alfo v naslednjih letih bržkone čaka veliko dela, poleg tega pa tudi velik denarni vložek, ki bo znašal kar okoli 5 milijard evrov. Prve nove modele lahko pričakujemo v letu 2015, še pravijo pri Alfi.

Kakšno je vaše mnenje o tej potezi? Odobravate ali nasprotujete? Zaupajte nam ga na forumu:
http://avtoforum.net/forum/se-bo-alfa-romeo-vrnila-h-koreninam-da-t1419.html

alfa-4c

Dirkališče Nürburgring v novih rokah

March 18, 2014 in Avtomobilizem by Avtoforum.net

Legendarno nemško dirkališče Nürburgring je nedavno dobilo novega lastnika, to je nemško podjetje Capricorn, ki se primarno ukvarja s proizvodnjo rezervnih avtomobilskih delov.

Dirkališče je po tem, ko je bilo kar nekaj let v krizi, končno torej dobilo novega lastnika. Prodano naj bi bilo za okoli 100 milijonov €, točne številke pa niso znane.

Nov lastnik dirkališča, ki bo nadaljeval z dosedanjo ponudbo, je že predstavil prvi promocijski video dirkališča pod njihovim vodstvom.

Novico lahko komentirate na forumu:
http://avtoforum.net/forum/dirkalisce-nurburgring-v-novih-rokah-t1326.html

 

Iz kotička za zabavo: Lastnik BMW M6 iz protesta uničil svoj avto: EPIZODA #2 :)

March 10, 2014 in Avtomobilizem by Avtoforum.net

Že novembra lansko leto smo poročali o tem, kako je razočarani lastnik BMW-ja iz protesta uničil svoj 120.000€ vreden avto pred vrati avtosalona v Frankfurtu (KLIK za ogled novice). Ta isti lastnik je kot kaže nad BMW-jem res razočaran, saj je v znak protesta kupil kar še en BMW serije M6 in pred očmi množice na avtosalonu v Ženevi uničil še tega. Italjianski lastnik pravi, da mu je BMW “ukradel 5 let življenja”, saj niso znali popraviti nekaterih napak na avtu (vibracije v kabini in ropot motorja,…). Se nam mogoče obeta še epizoda #3? :)

Zapečatena usoda italijanske znamke Lancia

January 14, 2014 in Avtomobilizem by Avtoforum.net

Pri Fiatu (lastniku Lancie) so napovedali, da bodo s svetovnega trga umaknili vse modele Lancie, prodajala se bo samo še v Italiji.

Prodaja Lancinih modelov je bila zelo slaba, znamka pa je bila že dolgo let v zatonu, zato je bila to edina smiselna poteza, pravijo pri Fiatu. Okrnjena pa bo tudi prodaja v Italiji, saj bodo tudi tam prodajali le še model Ypsilon. Pa še to ne prav dolgo – takoj, ko tudi ta model ne bo več aktualen, ga bodo umaknili iz prodaje in tako zapečatili usodo znamke, ki obstaja že od leta 1906. Fiat namreč pravi, da nove generacije modelov ne bodo razvijali.

Novico lahko komentirate na forumu:
http://avtoforum.net/forum/zapecatena-usoda-italijanske-znamke-lancia-t1155.html

lancia-logo

Audi, Opel, Hyundai in Honda bodo imeli Androida

January 8, 2014 in Avtomobilizem by Avtoforum.net

Audi, Opel (GM), Hyundai in Honda so se z Googlom združili v »Open Automotive Alliance«, rezultat sodelovanja pa bo Googlov Android sistem, ki bo nadomestil trenutne informacijsko-zabavne sisteme v avtih.

Pri Googlu pravijo, da je ta poteza zelo smiselna, saj dnevno pozna in uporablja Android na milijone ljudi. Integracija Androida v avte bo uporabnikom omogočala povezavo mobitela in informacijsko-zabavnega sistema. Po Googlovih besedah naj bi bila velika prednost tudi to, da Android večina ljudi že pozna, kar pomeni, da se uporabnikom ne bo potrebno vsega učiti na novo.

Prvi modeli s tem sistemom naj bi bili na voljo že proti koncu leta 2014.

Novico lahko komentirate na forumu:
http://avtoforum.net/forum/audi-opel-hyundai-in-honda-bodo-imeli-androida-t1138.html

audi-opel-hyundai-honda-android

Iz kotička za zabavo: Vojna med Jaguarjem in Mercedesom

December 21, 2013 in Avtomobilizem by Avtoforum.net

Mercedes je nedavno predstavil zanimivo reklamo, kjer je na zelo domiseln način predstavil delovanje njihovega novega »Magic Body Control« sistema.

Jaguar pa se je te dni na to Mercedesovo reklamo odzval takole:

»Vojna« med Mercedesom in Jaguarjem se je torej zanetila in Mercedes je Jaguarju hitro odgovoril s to sliko:

jaguar-vs-mercedes

Verjetno lahko v kratkem pričakujemo še odgovor Jaguarja. :)

Lexus ne bo šel po stopinjah nemške trojice

December 11, 2013 in Avtomobilizem by Avtoforum.net

Zadnje čase se je trend nizkocenovnih modelov premium znamk kar razširil. Audi, BMW in Mercedes namreč ponujajo vedno le več nizkocenovnih vstopnih modelov. Pri Lexusu pa so potrdili, da so in tudi bodo ostali prava premium znamka, saj cena njihovih modelov ne bo šla pod 30.000€. Za nizkocenovne modele naj bi namreč še naprej skrbela Toyota, ki tako kot Lexus spada pod okrilje Toyota Motor Corporation.

Dobra ali slaba odločitev? Zaupajte nam svoje mnenje na forumu:
http://avtoforum.net/forum/lexus-ne-bo-sel-po-stopinjah-nemske-trojice-t1079.html

lexus-logo

Chevrolet se umika iz Evrope

December 5, 2013 in Avtomobilizem by Avtoforum.net

Pri Chevroletu so napovedali, da se bodo do konca leta 2015 umaknili iz Evrope. Razlog je seveda neuspešna prodaja, poleg tega pa se ne želijo več vmešavati v Oplov trg. Opel ima namreč podoben krog kupcev in je tako kot Chevrolet pod okriljem General Motorsa.

Chevrolet je na evropski trg vstopil leta 2005, ponudba pa ni prepričala Evropejcev. Nekateri Chevrolejevi modeli bodo sicer v Evropi še vedno prodajani in sicer preko Oplovih trgovcev (npr. Camaro). Oplovi servisi bodo tudi skrbeli za nadaljnji servis vozil in nadomestne dele.

Novico lahko komentirate na forumu:
http://avtoforum.net/forum/chevrolet-se-umika-iz-evrope-t1059.html

Chevrolet-logo

Tudi Renault pripravlja hibride

November 1, 2013 in Avtomobilizem by Avtoforum.net

Trend hibridov je zadnje čase velik in tega se očitno zaveda tudi Renault, saj naj bi bo zadnjih informacijah tudi pri francoskem proizvajalcu vozil pripravljali hibride, ki naj bi na trg prišli nekje do leta 2020.

Renault sicer že ima v ponudbi električna vozila, hibridi pa za enkrat še niso na voljo. Pri Renaultu pravijo, da so dela šele v pripravljalni fazi in da se še ne ve, kdaj točno bodo na trg prišli prvi njihovi hibridi, niti kakšni točno bodo.

Novico lahko komentirate na forumu:
http://avtoforum.net/forum/tudi-renault-pripravlja-hibride-t945.html

renault-hybrid

Toyota je najbolj vredna avtomobilska znamka

October 7, 2013 in Avtomobilizem by Avtoforum.net

Toyota je po zadnjih poročilih še vedno najbolj vredna avtomobilska znamka na svetu. Vredna naj bi bila 35,3 milijarde dolarjev. Tesno ji na drugem in tretjem mestu sledita Mercedes in BMW.

Lestvica prvih deset (v milijardah dolarjih):

1. Toyota (35,3)
2. Mercedes (31,9)
3. BMW (31,8)
4. Honda (18,4)
5. Volkswagen (11,1)
6. Ford (9,1)
7. Hyundai (9,0)
8. Audi (7,7)
9. Porsche (6,4)
10. Nissan (6,2)

Novico lahko komentirate na forumu:
http://avtoforum.net/forum/toyota-je-najbolj-vredna-avtomobilska-znamka-t878.html

toyota-emblem

Facebook IconTwitter IconDodaj stran med priljubljene