Renault Scenic bo dobil SUV izgled

February 24, 2013 in Novi modeli by Avtoforum.net

Renault je posodobil svoj model Scenic s SUV izgledom, kar naj bi obdržalo Renault pri vrhu evropskih prodajalcev enoprostorcev.

Francosko podjetje bo predstavilo Scenic XMOD na Geneva Motor Show-u 5. marca 2013. Renault pravi, da XMOD združuje vizualne lastonsti SUV-a in enoprostorca z višjo oddaljenostjo od tal, masivnejšimi odbijači, obrobami okoli blatnikov in kromiranimi strešnimi nosilci.

Prodaja v Evropi je v enoprostorskem segmentu padla za 7,8% v zadnjem letu, medtem ko se je povečala prodaja vozil, ki se ponašajo s terenskim izgledom. Renault Scenic in Grand Scenic sta sicer vodilna, vendar je prodaja padla pri vseh petih vodilnih enoprostorcih.

Sedem sedežni Grand Scenic ne bo dobil posodobljenega SUV izgleda, modificirana verzija pa bo predstavljena na Ženevskem avtosalonu.

Renault bo prav tako poskušal pritegniti kupce tako, da bo Scenic XMOD opremil s tehnologijo, ki je bila prej rezervirana samo za prestižnejše modele te znamke.

Scenic XMOD bo prvi Renaultov model, ki bo imel »Extended Grip System«, ki ponuja povečano trakcijo koles po vožnji v snegu, blatu, pesku in drugih težkih terenih. Voznik pa bo imel preko sredinske konzole možnost selekcije med cestno vožnjo za normalne vozne razmere in opcijo za slabši teren, ki bo omogočala optimalno zaviranje in nadzor navora.

Renault pravi, da XMOD ponuja velik prtljažnik s kapaciteto 555 litrov in 71 litri prostora v kabini.

Na voljo bo s tremi različnimi motorji.

V prodajo naj bi šel kmalu po predstaviti na Ženevskem avtosalonu.

Novico lahko komentiraš na forumu – http://avtoforum.net/forum/renault-scenic-bo-dobil-suv-izgled-t457.html

Vir: europe.autonews.com

renault scenic xmod 1 renault scenic xmod 2

Renault Scenic bo dobil SUV izgled
Rate this post