Saab Sonett – avto, ki nikoli ni zagledal proizvodnje

April 16, 2013 in Novi modeli by Avtoforum.net

Avti, ki jih je Saab nameraval dati v proizvodnjo, preden je decembra 2011 bankrotiral, počasi prihajajo v javnost. Novo poročilo razkriva, da je Saab nameraval konkurirati Audiju A5 s srednje velikim coupejem.

Coupe naj bi bil narejen na Pheonix platformi, imenoval pa naj bi se Sonett – ime, ki je bilo prvič uporabljeno v 50-ih letih in je bilo do leta 1974 trikrat uporabljeno za Saabove športno navdihnjene avtomobile.

Sonett bi poganjal BMWjev 1.6 litrski bencinski turbo motor s štirimi cilindri. Le-ta bi preko ročnega ali avtomatskega menjalnika poganjal sprednja kolesa. Načrtovan je bil tudi bencinsko-hibridni model, ki bi imel pogon na vsa 4 kolesa.

Sonett je bil sicer šele v fazi zagona in izgled še ni bil dokončen. Saabov novi lastnik – National Electric Vehicles Sweden (NEVS) ni nakazal, da je avto v zagonu, tako da najverjetneje bo četrti Saabov Sonett ostal le koncept.

Kaj si misliš o temu Saabu? Komentiraj novico na forumu – http://avtoforum.net/forum/saab-sonett-avto-ki-nikoli-ni-zagledal-proizvodnje-t486.html

Vir: www.leftlanenews.com

saab-sonett-koncept

Saab Sonett – avto, ki nikoli ni zagledal proizvodnje
Rate this post