Se bo Alfa Romeo vrnila h koreninam? – Da!

May 7, 2014 in Avtomobilizem by Avtoforum.net

Pri italijanski znamki Alfa Romeo so potrdili to, kar smo napovedali že slabo leto nazaj v tej novici: http://avtoforum.net/se-bo-alfa-romeo-vrnila-h-koreninam

Citiramo iz prejšnje novice:
Viri poročajo, da naj bi Alfa Romeo opustila modela Mito in Giulietta in se osredotočila na limuzine z zadnjim pogonom in pogonom na vsa 4 kolesa.

Avtomobilistični navdušenci bodo ob tej novici verjetno navdušeni, saj je bila Alfa Romeo že v preteklosti znana po športnih limuzinah z zadnjim pogonom in ima iz tega časa bogato zgodovino znanih in priljubljenih modelov.

Alfa naj bi skupaj z Maseratijem delala na novi platformi, katere rezultat bosta dve novi limuzini in dva nova SUV-ja. Ena od limuzin (Giulia) naj bi konkurirala BMW-jevi seriji 3 in naj bi šla v prodajo leta 2015, druga limuzina (Alfetta) pa naj bi konkurirala BMW-jevi seriji 5 in Mercedesovemu E-razredu in bo šla v prodajo leto kasneje. Alfetta naj bi bila sicer manjša kot trenutna AR 166.

Pričakujemo lahko tudi vstopni SUV, ki bo konkuriral BMW X1 in malce večji SUV, ki bo konkuriral BMW X3 in Audi Q5. Prvi naj bi šel v prodajo leta 2017, drugi pa leto kasneje.

Nova platforma naj bi imela manjšo težo, daljšo medosno razdaljo in izboljšano dinamiko. Ohranjala bo Alfin dizajn. S tem planom bo Alfa lahko konkurirala Audiju, Mercedesu in BMW-ju.

Nova Alfa Romeo 4C bo seveda ostala enaka, saj že ustreza novim »standardom«.

Vprašanje na odgovor je torej znan. Alfo v naslednjih letih bržkone čaka veliko dela, poleg tega pa tudi velik denarni vložek, ki bo znašal kar okoli 5 milijard evrov. Prve nove modele lahko pričakujemo v letu 2015, še pravijo pri Alfi.

Kakšno je vaše mnenje o tej potezi? Odobravate ali nasprotujete? Zaupajte nam ga na forumu:
http://avtoforum.net/forum/se-bo-alfa-romeo-vrnila-h-koreninam-da-t1419.html

alfa-4c

Se bo Alfa Romeo vrnila h koreninam? – Da!
Rate this post