Se bo Alfa Romeo vrnila h koreninam?

July 21, 2013 in Avtomobilizem by Avtoforum.net

Viri poročajo, da naj bi Alfa Romeo opustila modela Mito in Giulietta in se osredotočila na limuzine z zadnjim pogonom in pogonom na vsa 4 kolesa.

Avtomobilistični navdušenci bodo ob tej novici verjetno navdušeni, saj je bila Alfa Romeo že v preteklosti znana po športnih limuzinah z zadnjim pogonom in ima iz tega časa bogato zgodovino znanih in priljubljenih modelov.

Alfa naj bi skupaj z Maseratijem delala na novi platformi, katere rezultat bosta dve novi limuzini in dva nova SUV-ja. Ena od limuzin (Giulia) naj bi konkurirala BMW-jevi seriji 3 in naj bi šla v prodajo leta 2015, druga limuzina (Alfetta) pa naj bi konkurirala BMW-jevi seriji 5 in Mercedesovemu E-razredu in bo šla v prodajo leto kasneje. Alfetta naj bi bila sicer manjša kot trenutna AR 166.

Pričakujemo lahko tudi vstopni SUV, ki bo konkuriral BMW X1 in malce večji SUV, ki bo konkuriral BMW X3 in Audi Q5. Prvi naj bi šel v prodajo leta 2017, drugi pa leto kasneje.

Nova platforma naj bi imela manjšo težo, daljšo medosno razdaljo in izboljšano dinamiko. Ohranjala bo Alfin dizajn. S tem planom bo Alfa lahko konkurirala Audiju, Mercedesu in BMW-ju.

Nova Alfa Romeo 4C bo seveda ostala enaka, saj že ustreza novim »standardom«.

O potrjenih informacijah bo potrebno še malce počakati, saj se zaenkrat še ne ve veliko.

Vaše mnenje? Komentirajte novico na forumu:
http://avtoforum.net/forum/se-bo-alfa-romeo-vrnila-h-koreninam-t665.html

Slike: www.classicandperformancecar.com

alfa-romeo-gta

 

Se bo Alfa Romeo vrnila h koreninam?
Rate this post