Škoda Yeti facelift (modificirana) 2014

August 14, 2013 in Novi modeli by Avtoforum.net

Škoda je predstavila slike in informacije o novi Škodi Yeti facelift 2014. Avto bo uradno predstavljen javnosti na avtosalonu v Frankfurtu, ki se začne septembra.

Novi Yeti je dobil precej bolj oglato in športno obliko. Spredaj je dobil novo prepoznavno Škodino masko. Meglenke so se pomaknile nižje in so sedaj spodaj na odbijaču. Drugačne so tudi sprednje luči, ki so sedaj bi-xenon. Sprednji odbijač je veliko bolj športnega izgleda kot prejšnji. Zadaj pa najdemo spremenjena vrata prtljažnika, katera imajo sedaj več linij. Seveda ne gre pozabiti omeniti tudi novih platišč.

Škoda bo ponujala dve verziji novega Yetija. Na slikah bela verzija bo Yeti, ki je namenjena mestni vožnji in vožnjam po asfaltirani cesti. Imel bo pogon na sprednja kolesa. Na slikah zelena verzija pa bo Yeti, ki bo namenjen tudi občasni off-road vožnji, saj bo imel pogon na vsa 4 kolesa ter črne odbijače (sprednji je tudi drugačen) in ostale dele v črni barvi. Poleg tega pa ima tudi posebno zaščito podvozja. Obe verziji sta sicer od tal oddaljeni 180 mm.

V notranjosti najdemo novi 3-kraki volan ter drugačno blago na sedežih. Opcionalno lahko naročimo tudi kamero za pogled nazaj ter avtomatsko »rikverc« parkiranje.

2014 Yeti bo imel na izbiro 3 različne bencinske in 4 različne dizelske motorje. 2.0 TDI motor bo po novem lahko opremljen s 4-kolesnim pogonom in 6-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko. 1.6 TDI motor s pogonom na sprednja kolesa pa bo lahko opremljen z DSG avtomatskim menjalnikom.

Najbolj varčen motor (1.6 TDI) bo v kombinaciji s sprednjim pogonom in ročnim menjalnikom imel porabo 4,6 litra / 100 km.

Kaj vi menite o novi Škodi Yeti facelift? Komentirajte novico na forumu:
http://avtoforum.net/forum/skoda-yeti-facelift-modificirana-2014-t711.html

Slike: www.autoexpress.co.uk

skoda-yeti-1-facelift-cityskoda-yeti-faceliftskoda-yeti-facelift-2skoda-yeti-facelift-4x4skoda-yeti-facelift-interior

Škoda Yeti facelift (modificirana) 2014
Rate this post