Toyota ME.WE električni koncept

April 24, 2013 in Novi modeli by Avtoforum.net

Toyota je predstavila ME.WE električni koncept, ki je večnamensko vozilo , avto je namreč lahko pick-up, kabriolet, off-road vozilo ali pa mali mestni avto. Toyota pravi, da je to avto, ki je veliko preprostejši, bolj primeren in realističen kot velika večina ostalih dandanašnjih avtov.

ME.WE uporablja aluminijasto šasijo, ki je prekrita s polipropilenskimi panelami, ki po kosu tehtajo le 14kg. To naredi avto zelo lahek, skupna teža avta je tako okoli 750kg, kar je okoli 200kg manj kot Toyota Yaris.

V notranjosti najdemo tla narejena iz bambusa, ki je bil izbran tako iz estetskih razlogov, kot zato, ker je to obnovljiv vir. Toyota pravi, da je ME.WE zelo enostaven za čiščenje, tako v notranjosti kot zunanjosti.

ME.WE konceptni avto poganja enak elektro pogon kot Toyoto i-ROAD. Baterije so nameščene na podvozju. Vozniki lahko uporabljajo dvokolesni sprednji pogon ali pa pogon na vsa 4 kolesa, ki pride prav pri zahtevnejših terenih.

Celotna kabina je namenjena potnikom – prtljaga mora iti na streho. Zadnja klop se lahko zloži pod sprednje sedeže, tako da se lahko takoj prevori v pick-upa. Vetrobransko steklo se lahko odpre, kar ga spremeni v avto za na plažo.

V notranjosti najdemo naprave z zaslonom na dotik. Zaslon nad volanom prikazuje hitrost, kapaciteto baterije, potovalne informacije in navigacijo. Za gretje in ventilacijo pa poskrbi gretje sedežev in zračna pumpa, ki je zasnovana tako, da porabi čim manj energije.

Kaj si mislite o temu konceptu? Komentirajte novico na forumu: http://avtoforum.net/forum/toyota-me-we-elektricni-koncept-t493.html

Vir: www.inhabitat.com, www.greencarreports.com, www.carmagazine.co.uk, www.autoguide.com

Toyota-ME-WE-concept-1 Toyota-ME-WE-concept-2 Toyota-ME-WE-concept-3 Toyota-ME-WE-concept-4 Toyota-ME-WE-concept-5 Toyota-ME-WE-concept-6 Toyota-ME-WE-concept-7 Toyota-ME-WE-concept-8

Toyota ME.WE električni koncept
Rate this post