Avtosalon Ženeva 2014 – Maserati Alfieri, Audi TT Quattro Sport, Subaru Viziv 2, Opel Adam S

March 8, 2014 in Novi modeli by Avtoforum.net

Z malce zamude predstavljamo še nekaj pomembnejših konceptov, ki so bili predstavljeni te dni na letošnjemu avtosalonu v Ženevi (za ogled vseh pomembnejših avtov in konceptov, ki so bili predstavljeni na letošnjemu avtosalonu v Ženevi si poglejte: http://avtoforum.net/tag/avtosalon-zeneva-2014)

Začeli bomo z Maserati Alfieri konceptom, ki je, kot smo tega pri Maseratiju že vajeni, športno-eleganten avto. Bazira na modelu GranTurismo MC Stradale, vendar je nekoliko manjši. Koncept prikazuje, kaj pričakovati od prihajajočega novega vstopnega modela (coupeja) pri Maseratiju, ki naj bi dokončno šel v prodajo čez približno 2 leti. Koncept ima pod pokrovom ima 4.7-litrski motor, ki proizvede 460 KM in 520 Nm navora. Glede na koncept se nam torej obeta še en italijanski lepotec. (Oglejte si slike na dnu novice)

Audi TT Quattro Sport
Poleg tega, da je Audi na avtosalonu v Ženevi dokončno predstavil novega TT-ja (KLIK za ogled novice), je poleg predstavil še TT Quattro Sport koncept. Poganja ga 2.0-litrski 4-cilindrski turbo bencinski motor, ki proizvede neverjetnih 420 KM in 450 Nm navora. Taka moč mu pri teži 1344 kg omogoča, da od 0 do 100 km/h pospeši v le 3,7 sekundah. Pogon je, kot že samo ime pove, Quattro, menjalnik pa je S-tronic z dvojno sklopko. Ali bo avto šel v proizvodnjo ali ne, se še ne ve. (Oglejte si slike na dnu novice)

Subaru Viziv 2 Concept
Subaru je predstavil že drugo generacijo koncepta Viziv. Glede na to, da je to torej že druga generacija (prva je bila predstavljena leto nazaj prav na avtosalonu v Ženevi), lahko sklepamo, da ima Subaru resne namene s tem konceptom. Gre za večnamensko vozilo oziroma »crossover«, avto pa je hibrid. Opremljen je z 1,6-litrskim turbo bencinskim motorjem in »plug-in« elektro pogonom. (Oglejte si slike na dnu novice)

Opel Adam S
Kljub temu, da gre za koncept, je to že skoraj na proizvodnjo pripravljeni avto. Poganja ga 1,4-litrski turbo motor, ki proizvede 150 KM in 220 Nm navora. Menjalnik je 6–stopenjski ročni. Veliko tehničnih informacij Opel še ni podal, ve pa se, da bo najvišja hitrost 220 km/h. Opremljen je z zavorami iz OPC S modela, aerodinamičnim športnim »bodykitom«, Recaro športnimi sedeži in 18-colskimi platišči. Definitivno bo to še en »vroč« mestni malček. Pričakuje se, da bo proizvodna verzija predstavljena kmalu, od koncepta pa najverjetneje ne bo prav veliko odstopala. (Oglejte si slike na dnu novice)

Novico lahko komentirate na forumu:
http://avtoforum.net/forum/avtosalon-zeneva-2014-preostali-pomembnejsi-koncepti-t1316.html

audi-tt-quattro-sport-1 audi-tt-quattro-sport-2 audi-tt-quattro-sport-3 audi-tt-quattro-sport-4 audi-tt-quattro-sport-5 audi-tt-quattro-sport-6 audi-tt-quattro-sport-7 audi-tt-quattro-sport-8 opel-adam-s-1 opel-adam-s-2 opel-adam-s-3 opel-adam-s-4 opel-adam-s-5 opel-adam-s-6 opel-adam-s-7 opel-adam-s-8 subaru-viziv2-1 subaru-viziv2-2 subaru-viziv2-3 subaru-viziv2-4 subaru-viziv2-5 subaru-viziv2-6 subaru-viziv2-7 maserati-alfieri-2 maserati-alfieri-3 maserati-alfieri-4 maserati-alfieri-5 maserati-alfieri-6 maserati-alfieri-7 maserati-alfieri-8 maserati-alfieri-1

Avtosalon Ženeva 2014 – Maserati Alfieri, Audi TT Quattro Sport, Subaru Viziv 2, Opel Adam S
Rate this post