Dobrodošli na Avtoforum.net. Kliknite tukaj za registracijo.
Registracija je brezplačna in vam vzame le minutko časa, omogoča pa vam uporabo vseh funkcij foruma.

Audi A3, se ugaša med vožnjo, problemi s hladilnim sistemom

Motor z vso periferijo, menjalnik, prenos moči na kolesa, izpušni sistem,...
Pozdravljeni,

sem lastnica Audi A3 8L 2001, 1.6 bencin, 220.000km.

Pred približno pol leta sem imela probleme s hladilnim sistemom, menjali so termostat, tesnilo glave in glavo brusili. Sedaj mi še vedno hladilna tekočina pušča, vendar ni na nobenih ceveh sledi, samo občasno lužica na parkirišču. Trenutno mi je menjal še pokrov ekspanzijske posode, vendar dvomim da bo to pomagalo. Na sumu imamo, da je problem glava motorja.

Poleg tega mi avto občasno med vožnjo enostavno ugasne. V večini primerov se je to zgodilo pri nizki hitrosti (okoli 20-30km/h brez pritiskanja na gas) in ugasnjeni klimi oz. celotni ventilaciji ali pri kroženju zraka znotraj avta, nazadnje pa se je ugasnil že pri nekih 50km/h med upočasnjevanjem na izvozu iz ac. Gas loputa je bila očiščena dobro leto nazaj in dvomim, da bi bil to razlog.

Je lahko to dvoje povezano in je za vse res kriv motor, ali je mogoče lahko tudi elektronika?

Hvala za mnenje in nasvete.
Froggolina
 
Prispevkov: 1
Všečkov: +0
Pridružen: Avg, 2016

Pozdravljena na forumu,

glede na to kar si opisala, predvidevam da si imela več kot veliko generalko na motorju v kolikor so brusili glavo. V takem primeru brez oklevanja lahko reklamiraš zadevo, tudi če je pol leta nazaj bilo. To da kar pušča hladilna tekočina in da avto ugaša sta lahko ločena problema. Vsekakor tam kjer so ti ga rihtali bi morala to izpostavit, vsaj kar se tiče puščanja hladilne tekočine, razen če se bo nekje pojavilo, da na novo pušča kaka cev ali morda hladilnik sam, glede na to da ni bil menjan. Sicer pa kot si sama napisala, možno je vse.

Ker pa so ti delali že kar velik poseg na motorju bi sam odpeljal zadevo nazaj in jim JM v kolikor ne bi šlo na lep način. Kakega pametnega odgovora pa nimam, ker za tipkovnico so to vse samo ugibanja. Upam da rešiš zadevo kmalu.

LP
blisk
 
Prispevkov: 250
Všečkov: +320
Pridružen: Avg, 2015
Avto: 50+ HP Cupra

Se definitivno strinjam s predhodnikom, to je napaka, ki jo je preko foruma nemogoče ugotoviti. Pelji nazaj in reklamiraj. Če je lužica pod avtom predvidevam, da je tesnilo glave OK in pušča nekje drugje.

Lp
Zeko124
Uporabniški avatar
 
Prispevkov: 2366
Všečkov: +5315
Pridružen: Apr, 2013
Kraj: Vsepovsod
Avto: Cimos Ami8 Berline


Vrni se na Pogonski sklop