Lamborghini Veneno

March 11, 2013 in Novi modeli by Avtoforum.net

Na avtosalonu Ženeva je tudi Lamborghini predstavil svoj novi model – Lamborghini Veneno. Cena naj bi bila okoli 3 milijone. 3 milijone? Za ta denar mora biti pa nekaj posebnega, kajne?

Veneno je še eden od Lamborghinijevih ultra ekskluzivnih super avtomobilov. Prvi je bil Reventon, katerih je bilo narejenih samo 20, potem je bil tukaj Reventon Roadster, katerih je bilo narejenih samo 15. Leta 2012 pa so na Avtosalonu Ženeva predstavili Aventador J, kateri je stal okoli 2 milijona.

Čeprav Veneno ni tako ekskluziven kot Aventador J (čeprav jih bodo naredili samo 3 in je velika možnost, da ga na cesti sploh nikoli ne boste videli), je vseeno dražji. Kot že rečeno, bo stal kar okoli 3 milijone.

Avto predstavljen na Avtosalonu Ženeva je v sivi barvi s črtami v barvah italijanske zastave. Trije avti prodani kupcem pa bodo na voljo samo v zeleni, beli in rdeči barvi. Kar se imena tiče, Lamborghini pravi, da je to ime znanega bika, ki je postal popularen leta 1914, ko je ubil bikoborca po imenu José Sánchez Rodríguez.

Veneno je ekskluziven super avto rezerviran za super bogate, zasnovan kot dirkaški prototip, ki je pripravljen na dirkališče. Samo trije bodo izdelani in vsi so že prodani.

Veneno bazira na Aventadorju LP700-4 in črpa moč iz sredinsko nameščenega 6,5-litrskega optimiziranega V12 motorja, ki proizvede 740 KM. To pomeni 59 KM več kot pri Aventadorju. Lamborghini pravi, da jim je to uspelo s pomočjo kar nekaj optimizacij na motorju.

Menjalnik je 7-stopenjski in ima 5 različnih nastavitev režimov voženj. Moč prenaša na vsa 4 kolesa.

Čeprav podatka o pospešku od 0 do 100 km/h še ni bilo podanega, bi moral vsaj izenačiti Aventadorjev čas, ki je 2.9 sekunde, če ne drugega zato, da se bogati kupci ne bodo vznemirjali.

Novico lahko komentirate na forumu: http://avtoforum.net/forum/lamborghini-veneno-t463.html

Lamborghini Veneno 9 Lamborghini Veneno 10 Lamborghini Veneno 8 Lamborghini Veneno 7 Lamborghini Veneno 2 Lamborghini Veneno 3 Lamborghini Veneno 4 Lamborghini Veneno 5 Lamborghini Veneno 6 Lamborghini Veneno 1

Lamborghini Veneno
Rate this post