Merdcedes S-Class Coupe S63 AMG

March 19, 2014 in Novi modeli by Avtoforum.net

Julija 2013 je Mercedes predstavil S63 AMG limuzino (KLIK za ogled novice), le dober mesec nazaj pa še Coupe različico S razreda (KLIK za ogled novice). Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo Mercedes predstavil še S63 AMG Coupe-ja.

Postopek preobrazbe v AMG-ja je klasičen. Športna zunanjost, ki da vsakemu AMG-ju piko na i, tudi tukaj ne razočara. Drugačni odbijači in pragovi dajo avtu pravi športni videz, ki se ujema s tistim, kar je pod pokrovom. Tudi pragovi so drugačni. Platišča so AMG 19-colska in so v temno sivi barvi. Dodatno so na voljo tudi 20-colska platišča, za katerimi se (tudi proti doplačilu) skrivajo keramične zavore.

Motor ni nobeno presenečenje, saj je enak tistemu, ki ga najdemo v limuzini (oglejte si zgoraj omenjeno novico). Gre za 5.5-litrski V8 biturbo motor, ki proizvede 577 KM in 900 Nm navora. Ta moč mu omogoča, da (pri verziji s pogonom na zadnja kolesa) od 0 do 100 km/h pospeši v 4,3 sekundah, hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h. Verzija s 4-kolesnim pogonom (4MATIC) pa od 0 do 100 km/h pospeši v le 3,9 sekundah. V primerjavi s predhodnikom je za 65 kg lažji in ima 40 KM in 100 Nm navora več.

Tehnologija je skoraj enaka kot pri limuzini. Če citiramo iz novice o limuzini:
Motor deluje v kombinaciji s 7-stopenjskim AMG SPEEDSHIFT MTC športnim menjalnikom, ki ponuja tri opcije. »C« opcija je namenjena kontrolirani porabi, »S« opcija je namenjena športni vožnji in »M« opcija je namenjena ročnemu pretikanju prestav. Tudi podvozje je nastavljivo. Verzija s pogonom na zadnja kolesa ima vgrajen »Magic Body Control« sistem, ki skenira cesto pred avtom in prilagodi vzmetenje glede na situacijo v trenutku. Novemu S63 Mercedesu pomaga tudi novi ESP, ki zavira notranje kolo v ovinkih.

Dodatna oprema je, kot se za tak avto in to ceno spodobi, res bogata. AIRMATIC zračno vzmetenje v kombinaciji z MAGIC BODY CONTROL in ESP sistemoma torej skrbi za udobno in varno vožnjo. Sprednje luči so tako kot pri navadnemu Coupeju tudi tukaj opremljene s Swarowski kristali in LED tehnologijo. V notranjosti najdemo AMG volan in AMG sedeže, karbonske dodatke,…

V prodajo bo šel kmalu po predstavitvi na avtosalonu v New Yorku, ki bo čez približno en mesec.

Vam je všeč? Novico lahko komentirate na forumu:
http://avtoforum.net/forum/merdcedes-s-class-coupe-s63-amg-t1327.html

mercedes-s-class-coupe-s63-amg-1mercedes-s-class-coupe-s63-amg-2 mercedes-s-class-coupe-s63-amg-3 mercedes-s-class-coupe-s63-amg-4 mercedes-s-class-coupe-s63-amg-5 mercedes-s-class-coupe-s63-amg-6 mercedes-s-class-coupe-s63-amg-7 mercedes-s-class-coupe-s63-amg-8 mercedes-s-class-coupe-s63-amg-9 mercedes-s-class-coupe-s63-amg-10 mercedes-s-class-coupe-s63-amg-11 mercedes-s-class-coupe-s63-amg-12 mercedes-s-class-coupe-s63-amg-13 mercedes-s-class-coupe-s63-amg-14 mercedes-s-class-coupe-s63-amg-15 mercedes-s-class-coupe-s63-amg-16

Merdcedes S-Class Coupe S63 AMG
Rate this post