O Avtoforum.net

Avtoforum.net je slovenska spletna stran z avtomobilistično tematiko. Na strani najdete novice iz sveta avtomobilizma, rubriko za zabavo z avtomobilistično tematiko in internetni forum, na kateremu lahko obiskovalci tudi sami sodelujejo. Stran je na sceno prišla začetek leta 2013 in takoj požela lep uspeh, kar se odraža v priljubljenosti in obisku, ki iz dneva v dan narašča.

Veliki večini našim obiskovalcem je skupno to, da jih zanima avtomobilizem. Našo stran obiščejo direktno, preko iskalnikov ali preko drugih spletnih mest. Naši obiskovalci bodisi iščejo informacije o različnih modelih, bodisi radi spremljajo novosti iz sveta avtomobilizma, iščejo informacije o servisih, delavnicah in trgovinah, iščejo nasvete za težave z njihovimi avti, iščejo nasvete o različnih avtomobilskih proizvodih (in kje jih kupiti) ali pa le radi pišejo, komentirajo in berejo o avtomobilih in vsemu, kar je z njimi povezano. Avtoforum.net je torej idealna stran za oglaševalca (podjetje), ki se ukvarja z avtomobilsko panogo, saj na naši strani dobi odlično ciljno publiko. Večina naših obiskovalcev je moškega spola, tako da je stran zelo primerna tudi za oglaševalce, ki oglašujejo produkte oziroma storitve, kjer so ciljna publika moški. Seveda je stran primerna tudi za vse ostale oglaševalce, katerim tematika strani in spol obiskovalcev nista pomembna (so njihovi produkti oziroma storitve primerne za vso slovensko publiko).

Statistika

Naša spletna stran je v enomesečnem obdobju od 15.okt do 15.nov 2013 zabeležila 26.000 obiskov. Tem obiskovalcem je bilo v temu času prikazanih 120.000 strani, v povprečju pa se je vsak obiskovalec na strani zadržal približno 4 minute in 30 sekund. Vsak obiskovalec ima v povprečju torej dovolj časa in dovolj ogledanih strani, da opazi vaš oglas.

Vir statistike: Google Analytics, številke so zaokrožene na 1000.

statistika-15-okt-15-nov
 

Možnosti oglaševanja

Na Avtoforum.net nudimo oglaševanje preko bannerjev (oglasnih pasic). Na strani imamo zelo premišljeno postavljene oglase, ki so vsem obiskovalcem dobro vidni in jih je skoraj nemogoče spregledati. Poleg tega na določeni strani prikažemo le določeno število oglasov, tako da stran ni prenasičena z oglasi, prav tako tudi nimamo nobenih »pop-up« in drugih vsiljivih oglasov. Vaš oglas je tako prikazan na zelo opazen, a kljub temu nevsiljiv način.

Druga opcija oglaševanja na strani je preko predstavitvene teme na forumu: www.avtoforum.net/forum

Možne postavitve bannerjev (oglasnih pasic) in dimenzije

Naša stran uporablja standardne dimenzije oglasov.

 • Pozicija A:
  Banner na poziciji A se prikazuje na vseh straneh portala z izjemo foruma. Velikost oglasa je 728×90 pikslov. Prikaže se takoj, ko pridete na naslovno stran, v vsaki novici in članku, v rubriki zabava, …
  Primeri:
  PozicijaA-slika1PozicijaA-slika2PozicijaA-slika3

 

 

 

 

 

 • Pozicija B:
  Banner na poziciji B se prav tako prikazuje na vseh straneh portala z izjemo foruma. Velikost oglasa je 300×250 pikslov. Banner na poziciji B ima to odlično dodatno lastnost, da se, ko se obiskovalec pomika po strani navzdol, pomika z njim. To ga naredi zelo opaznega.
  Primeri:
  PozicijaB-slika1 PozicijaB-slika2 PozicijaB-slika3

 

 

 

 

 

 • Pozicija C:
  Banner na poziciji C se prikazuje na vseh straneh foruma. Velikost je enaka kot pri bannerju na poziciji A, torej 728×90 pikslov. Prikazuje se na glavni strani foruma, v vsaki temi na forumu, pri pisanju prispevka na forumu, …
  Primeri:
  PozicijaC-slika1 PozicijaC-slika2PozicijaC-slika3

 

 

 

 

 

Naša trenutna ponudba:

Oglaševanje preko oglasnih bannerjev:

Za samo 99,00€ + DDV na mesec lahko postanete generalni sponzor strani (generalni oglaševalec na strani) za en mesec. Za ta denar dobite:

 • Prikaz vašega bannerja na vseh treh pozicijah (A, B in C) za en mesec, kar pomeni, da se bo cel mesec na vseh straneh www.avtoforum.net na vseh pozicijah prikazoval samo vaš banner, prikazal pa se bo (če vzamemo zgoraj omenjeno statistiko) več kot 120.000 krat!
 • Enkratno objavo v naši skupini na Facebooku z več kot 2000 oboževalci: www.facebook.com/avtoforum.net
 • Možnost odprtja predstavitvene teme na forumu za obdobje enega meseca (ki se po dogovoru lahko podaljša): www.avtoforum.net/forum

Vse to za samo 99,00€ + DDV na mesec.

Oglaševanje preko predstavitvene teme na forumu:

Za oglaševalce, ki imajo omejen budget za oglaševanje ponujamo možnost odprtja predstavitvene teme na forumu: www.avtoforum.net/forum. Oglaševalec se v temu primeru sam registrira na forum in odpre svojo temo (po tem, ko je bil račun poravnan), kjer lahko predstavi svojo dejavnost oziroma podjetje in aktivno sodeluje z uporabniki.

Cena za odprtje predstavitvene teme na forumu znaša le neverjetnih 4,90€ + DDV na mesec. Pogoj je celoletni zakup (za obdobje 12 mesecev).

Splošni pogoji:
Oglasi ne smejo zavajati uporabnika ali zmanjšati uporabnikove izkušnje na straneh www.avtoforum.net. Pred objavo že izdelanega oglasa je potrebna odobritev z naše strani. Pridržujemo si pravico, da oglas zavrnemo. Dovoljena velikost oglasa je do 100 kB, dovoljeni formati pa so so JPG, PNG, GIF in SWF. Povezava v oglasu se bo odprla v novemu oknu brskalnika. Morebitna oglasna animacija naj ne bo daljša od 30 sekund. Dejanski prikaz bannerjev in število obiskovalcev v enemu mesecu lahko varira.

Kontakt: info@avtoforum.net

Facebook IconTwitter IconDodaj stran med priljubljene