Volkswagen predstavil e-up! mestni avto

March 14, 2013 in Novi modeli by Avtoforum.net

Volkswagen je predstavil e-up! – popolnoma električni mestni avto. Svojo predstavitev je doživel danes v Wolfsburgu.

e-up! bazira na 5 vratni verziji up!-a, vendar ga za razliko poganja elektro motor z 80KM. Za to moč poskrbi 18.7kWh baterija, ki je pametno postavljena na up!-ovem podvozju.

VW pravi, da je e-up!-ova baterija, ki se sicer napolni do 80% že v 30 minutah, dobra za okoli 150 kilometrov. Pospešek od 0 do 100km/h traja 14 sekund, najvišja hitrost pa je 135km/h.

Izgled je sicer prenešen s standardnega up! modela, vendar e-up! vseeno ima nekaj novosti. Spredaj ima edinstvene LED dodatke, ki se vijejo okoli sprednjega odbijača. Zaradi aerodinamičnosti so bili posodobljeni tudi sprednji konec, pragovi in podvozje.

V notranjosti najdemo svetlo sive sedeže z modrimi šivi, zgornji del kabine pa dopolnjujejo kromirani dodatki in posebno usnje.

VW e-up! bo prvič predstavljen javnosti to jesen na Avtosalonu Frankfurt (Frankfurt Motor Show), v prodajo pa naj bi šel v začetku leta 2014.

Kaj si misliš o električnemu e-up!-u? Komentiraj novico na forumu – http://avtoforum.net/forum/volkswagen-predstavil-e-up-mestni-avto-t465.html

Vir: www.leftlanenews.com, www.motorshout.com

vw e-up! 1vw e-up! 2vw e-up! 3

Volkswagen predstavil e-up! mestni avto
Rate this post