VW predstavil Design Vision Golf GTI s 496KM

May 10, 2013 in Novi modeli by Avtoforum.net

Nedavno smo omenili, da ima VW na srečanju na Vrbskem jezeru 2013 namen predstaviti močnejšo verzijo Golfa GTI – klik za ogled novice. To se je tudi zgodilo, VW je namreč predstavil Design Vision Golf GTI s 496KM.

Koncept ima 3.0-litrski biturbo V6 motor, ki razvije 496KM in 560 Nm Navora. Motor je nameščen spredaj. Moč je preko 6-stopenjskega DSG menjalnika z dvojno sklopko prenesena na vsa 4 kolesa. VW trdi, da koncept doseže hitrost 100km/h v 3.9 sekundah. To je skoraj pol hitreje kot navadni Golf GTI. Najvišja hitrost pa naj bi bila 300km/h.

Kaj je še drugega zanimivega na avtu?
Mislite poleg vsega? Čeprav avto bazira na navadnemu GTI modelu, se vseeno zelo razlikuje od navadnega GTI-ja. Na avtu so nameščena 20 inčna platišča, C stebriček se vključno s pragovi razširi tako, kot smo to vajeni pri drugih superšportnih avtomobilih. Drugačen je tudi zadnji odbijač, sprednji odbijač s podaljškom, itd. Design Vision Golf GTI je za 71mm širši od navadnega GTI-ja, nižji pa je za 57mm. V notranjosti najdemo karbonsko armaturno ploščo, alkantaro, športni volan in digitalne merilnike. Zadnja klop pa je bila odstranjena zavoljo pol-kletke. Omeniti je treba tudi, da za ustavljanje poskrbijo keramične zavore.

Bi ga kupili? Žal verjetno to ne bo možno, na kar nakazuje že ime Vision (vizija), preko katerega lahko sklepamo, da gre zgolj za vizijo ultimativnega Golfa GTI.

Ti je všeč? Ti je žal, da se ga ne bo dalo kupiti? Komentiraj novico na forumu – http://avtoforum.net/forum/vw-predstavil-design-vision-golf-gti-s-439km-t439.html

Vir: www.worldcarfans.com, www.carmagazine.co.uk, www.caranddriver.com

golf-design-vision-gti-1 golf-design-vision-gti-2 golf-design-vision-gti-3 golf-design-vision-gti-4 golf-design-vision-gti-5 golf-design-vision-gti-6 golf-design-vision-gti-7 golf-design-vision-gti-8 golf-design-vision-gti-9 golf-design-vision-gti-10 golf-design-vision-gti-11 golf-design-vision-gti-12 golf-design-vision-gti-13 golf-design-vision-gti-14 golf-design-vision-gti-15 golf-design-vision-gti-16 golf-design-vision-gti-17

VW predstavil Design Vision Golf GTI s 496KM
Rate this post